fredag 25 maj 2018

En bildserie - Lycka !

Igår kväll bestämde jag mig för att åka en tidig runda idag och spana efter Rådjur med kid och Älgkor med kalvar. Ställde klockan på 03,30, solen gick upp 04,21 och jag vill gärna komma iväg innan den stiger upp. Det är ju lite ljust innan soluppgången. Vill inte missa något.

Åkte min vanliga runda, såg några Rådjur som stod i högt gräs, omöjligt att se om de har ett Kid då. Ett par var jättetjocka så de har nog inte fött än. Såg en Räv med ett stort byte i munnen, svårt att avgöra vad det var den hade fått tag i. Fina bilder blev det på den. Fotade några Tranor och andra fåglar också.

När klockan var ca 05,00 så såg jag plötsligt en Älgko i en glänta. Fotade henne en stund, hon stod kvar och verkade väldigt lugn.
Tröttnade snart på att fota denna grå ruggiga trista Älgko och skulle just åka vidare när jag såg något röra sig i gräset snett bakom henne. Zoomade in och såg det här:En liten Älgkalv ligger där i gräset och tittar på mig. Mamma Älg börjar röra på sig och vill gå därifrån. Jag hör henne kalla på kalven som börjar ställa sig upp med benen åt alla håll, kors och tvärs. Den verkade vara helt nyfödd eftersom den var så vinglig. Långa långa ben hade den också. Kanske den till och med föddes just där inatt.

Mamma börjar gå därifrån, kalven kämpar för att hinna med på sina vingliga ben.
Till slut går de tillsammans över en stenmur och försvinner in i skogen. Kvar sitter jag med en fantastisk upplevelse med mig hem. Det går nog inte att beskriva hur lycklig jag blev. Detta är bara så underbart att få se och jag ler fortfarande. Lycka ! Många många bilder blev det men jag sparar de bästa till att lägga ut på Facebook en annan gång. Tyvärr inte bästa bildkvalite på dessa pga av det dåliga ljuset.1 kommentar:

  1. Fantastiska upplevelser man har turen att få uppleva då och då , grattis! själv har jag inte upplevt så mycket dom senaste veckorna , influensa...:( hälsn janne w

    SvaraRadera