onsdag 2 maj 2018

Älgarna har vaknat !

Nu har Älgarna äntligen börjat komma fram och visa sig.  De samlas på åkrarna och äter upp sig efter en svår vinter men de rör sig också mer vid vägarna nu. Det börjar bli dags att jaga bort fjolårskalvarna för att om någon månad föda nya.

Det märktes på min Älgarunda igår kväll. Jag åkte ungefär den väg jag brukar åka när jag spanar efter Älg och det gav resultat. Sammanlagt 14 st såg jag.

Det började med en Älgko med två fjolårskalvar som steg ut i vägen framför mig. De gick in i skogen på andra sidan och när jag lockade på dem så stannade de där och tittade nyfiket på mig, länge.

Många bilder blev det. Totalt 763 Älgbilder kom jag hem med. Tyvärr så kommer ju älgarna fram först när det börjar mörkna så bilderna blir ju inte sådär perfekta utan lite mörka och gryniga.Efter att ha stått där ett bra tag och fotat dem så åkte jag vidare. Kom fram till en åker och där stod 4 st och åt. Det blev en bra stund där också och många bilder såklart. De är inte så vackra nu när de håller på och fäller av sig vinterpälsen.Hann inte åka så långt innan nästa Älg visade sig på en annan åker.Trodde nog inte att jag skulle få se fler nu. Det började bli mörkt, regnade och var gråmulet så jag styrde hemåt. Men plötsligt fick jag se 4 st till som stod och åt.Där fick jag en lite rolig bild också.Jag kom till slut närmare hemmet. Det var ganska mörkt nu men mina spanarögon såg den i alla fall. Inne i ett buskage kom en Älgko springande, hon stannade till, fortsatte att springa och var uppe på vägen framför bilen inom några sekunder. Så akta er, de kommer fort.

Skulle ni sett den ?


Och så den sista Älgen som stod precis bredvid vägen på ett kalhygge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar