tisdag 10 april 2018

Äntligen !

ÄNTLIGEN.... börjar det röra på sig ute i naturen. Det börjar vakna, jag också. Flyttfåglar börjar komma och andra djur börjar röra på sig vilket de knappt kunnat för all snö innan. Visserligen är det väldigt mycket snö kvar i skogarna på Hökensås men de visar sig ute på åkrarna där de kan hitta mat nu.

Ser fram emot många härliga fotorundor framöver. Att åka ut i soluppgången, värmen och alla överraskningar som naturen kan bjuda på, det är vad jag längtar efter.

Blev sugen att ta med kameran till jobbet för en foto-omväg hem när jag gått av på morgonen. Hittade ett och annat intressant.


Vid Hornsjön hade några Gäss landat på isen. Mycket is kvar på sjön. 
Där fanns också två par Knip änder.På en åker spatserade två vackra Tranor omkring och letade mat.Även Björktrastarna och några Taltrastar höll till där och åt.Såg också en Tjäder, den stod mitt på vägen men ville inte vara med på bild så den flög fort iväg in i skogen. Lite längre fram stod också två unga Orre tuppar som också flög iväg. 
De satte sig i några träd så jag fick lite halvtaskiga bilder på dem.Sist men inte minst ! En vacker Bock som gick och betade.
1 kommentar:

  1. Visst är det härliga tider som väntar,trevlig serie som visar vad man kan möta nu.

    SvaraRadera