fredag 3 november 2017

Mitt nya fågelgömsle !

Tack vare att vi byggde hönshus i mitt förra fågelgömsle så blev jag tvungen att ordna ett nytt. Ja gömsle hade jag ju men jag måste ju välja ut ett träd med bra plats, ljus och bra grenar. Hittade en gammal Ek på baksidan om verkstaden där jag har fixat iordning lite.

Har sågat grenar, klippt kvistar och röjt i trädet så att inget ska skymma de små fåglarna. Det gäller att ha bra grenar utan en massa småkvistar där de kan sitta och bli fotograferade. Ställde en stubbe framför också som jag gjort hål i mitten på där jag kan lägga små godbitar. Där ska de sätta sig också är meningen. För att få en ren fin, suddig bakgrund var jag tvungen att såga ner en massa stora grenar bakom.
Nytt för i år är min Ekorre matare. Den sitter också där i trädet. Meningen är att Ekorren ska lyfta på locket och ta en nöt och sedan går locket igen av sig självt. Detta för att inte fåglarna ska ta de dyra nötterna jag köpt till Ekorren. Var väldigt nyfiken på om det skulle fungera så jag satte mig i gömslet en stund och hoppades att Ekorren skulle komma.Plötsligt kom det en Ekorre smygande nedför trädstammen.


Den kikade på nötterna, kollade nog om det var påfyllt !


Och så lyfte den på locket och tog sig en nöt


 Den satt en stund och smaskade i sig nöten.


När nöten var uppäten tog den sig en till. Den här gången stack den in hela 
huvudet i burken och valde omsorgsfullt vilken sorts nöt den skulle ha.Så fantastiskt ! Vilket underbart litet djur. Söt och smart på en gång. Det kommer 
nog bli många Ekorre bilder framöver, hoppas ni inte kommer att tröttna på dem.


1 kommentar:

  1. Härligt smörgåsbord du dukat upp till dina olika vänner! du bor ju perfekt till för att få besök av både det ena och andra. hälsn janne w

    SvaraRadera