måndag 14 augusti 2017

Ny runda !

Idag på morgonen tog jag en ny runda och spanade efter djur. Med kameran i högsta hugg och fika i korgen gav jag mig iväg innan soluppgången kl 04,30. Solen gick upp 05,28 idag. Det var bara 7 grader så mycket kläder tog jag på mig, inklusive långkalsonger.Det tog ett bra tag innan jag fick syn på något. Det var detta Rådjur som låg och käkade nedanför en kulle. 
Uppe på kullen stod hennes lilla Kid.
Strax därefter fick jag syn på en Älg en bra bit in från vägen. Stannade och funderade ut hur jag skulle närma mig den utan att skrämma bort den. Att smyga genom skogen är inte att tänka på för då hör den mig direkt. Jag hade tur att det gick en liten gräsbevuxen skogsväg in i skogen just där. Jag kunde lätt smyga mig in mot Älgen på vägen utan att den såg mig. 

Den stod i en glänta och när jag kom fram stod den där en stund och tittade på 
mig innan den gav sig iväg. En jättestor Älgko, nog den största jag sett.
Efter att den gett sig iväg stod jag kvar en stund, plötsligt såg jag något röra sig bakom en buske. Där stod 2 st kalvar och tittade nyfiket på mig. De var hemskt nyfikna så jag kunde närma mig dem mer. Stod länge och fotade dem och fick riktigt fina bilder (de bästa bilderna får ni se på Facebook senare). Plötsligt kom de på att deras Mamma gett sig iväg och skyndade efter ! 
Här kan ni se dem ge sig iväg.
Den här vackra Ardennerhästen stod också och tittade på Älgarna.
Svävande i ett lyckorus åkte jag sakta hemåt. På vägen hem stötte jag på några 
tranor på en åker. De lyfte efter en stund och flög vidare.Jag såg också en Havsörn. Enligt min expert-kontakt en gammal Havsörn. Bild kommer senare.

Sist men inte minst en vadande Häger !1 kommentar: