fredag 30 juni 2017

Möte med Björn !

Nu är vi på plats i Rovdjurslandet. Efter två guppiga flygningar och en bussresa så var vi äntligen framme igår vid 15,30. Vi installerade oss snabbt i rummet och sedan var det dags för en god middag.


Strax därefter en genomgång av gömsleregler och säkerhet. Sen iväg till gömslena. Vi gick ca en km med ca 12 kg packning till vårt gömsle, nr 24 vid en liten göl. Jättevackert. Vi fick en stund på oss att installera oss och sen skulle det vara tyst.


Vi satt länge o väntade innan det kom en Björn. Strax efter solnedgången dök han upp, en stor hane alldeles framför vårt gömsle. Känslan går inte att beskriva. Adrenalinet flödade och man glömde bort vad man hade för inställningar på kameran. Senare på natten kom två björnungar, ca två år gamla som nyss lämnat sin mamma. Helt fantastiskt att se dessa två busa runt. De kom tillbaka tre gånger och var vid ett tillfälle alldeles framför gömslet. Den stora hanennkom också tillbaka.

Vilken lycka !

OBS ! Mobilbilder.


Vi såg även en Järv som klättrade i ett träd, på långt håll.

Kl 07 begav vi oss tillbaka till Lodgen för att äta frukost och nu ska vi försöka sova lite. Kl 17 är det dags igen. Inatt får jag och Sarah gömsle nr 1 som ligger i ett annat område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar