fredag 2 juni 2017

Lyckad tur idag !

03,00 ställde jag klockan på när jag gick och la mig igår kväll, med målet att åka till Bäverdammen.  Var på plats före soluppgången precis som planerat.

På vägen dit var jag tvungen att stanna vid Alvasjön och ta en bild på den fantastiska soluppgången. Ser ut som sommar men det var faktiskt bara 5 grader varmt, Brrr !


Jag har ju varit vid dammen några gånger i år men inte sett till Bävern, har varit lite orolig för att de försvunnit därifrån men när jag smög mig inpå dammen så hörde jag ett plask och såg 2 st Bävrar simma omkring. 


Hoppas bara att den stackars Knipandes ungar blir färdiga och flyttar ur holken innan Bävrarna tuggat sig igenom trädet.


Åkte lite småvägar efter att jag varit där. Plötsligt stod det två små fåglar som jag inte kände igen mitt på vägen. Såg ut som ungar tyckte jag. Då plötsligt kom Mamma och Pappa Fasan uppklivande ur diket. En sådan jättefin familj har jag nog aldrig sett.


Rapphöna 


Stannade till då och då och fotade lite olika fåglar. Ormvråkar såg jag säkert 8 st på olika ställen. En liten fågel som jag tycker är fin är Stenskvättan som satt i en stenmur och kvittrade.


Många Rådjur såg jag men inte ett enda Kid. Några var fortfarande tjocka och hade inte fött än. Men vissa stod på åkrar med högt gräs och man kunde ana vad de gömde i gräset. Det syns så väl på dem, det är nåt med blicken.


Det blev en lång tur. 7 timmar var jag ute och spanade. Jag såg också 5 Orrar som stod mitt på vägen men flög snabbt upp i träden när jag kom.


Hade turen att träffa på Göken idag också. En grå fågel mot en grå himmel men fin ändå.


Jösses vad jag är trött nu, bäst att sova lite. Men jag är glad att jag gav mig ut och fick se så mycket fint. Det är ju nu det händer, alla djuren ska få sina ungar och det vill jag inte missa.

2 kommentarer:

  1. Härlig morgon du haft,det lönar sig att masa sig upp!

    SvaraRadera
  2. fina Bilder. men "Mamma Fasan" Är En Adult Hanne Av rapphöna. grattis! har Själv Aldrig Sett Arten I habo Kommun.

    SvaraRadera