lördag 18 mars 2017

Vår i luften !

Idag gav jag mig iväg vid soluppgången, hämtade Sarah och åkte ut på spaning. Den här gången skulle vi fota fåglar.
Vi hann inte långt innan vi fick stanna och fota en Älgko med sina två kalvar. Tyvärr så fick jag inga bra bilder eftersom de var alldeles för långt ifrån oss. Men känslan av att se dem är jag nöjd med.
Första anhalten för fågelfotograferingen skulle vara Rocksjön men vi stannade såklart till på ett par andra ställen på vägen dit.  Där gick vi en lååång promenad utmed vattnet och fotade lite fåglar. Kaffe och smörgås intog vi också där. Det är så vackert att gå där, som en oas mitt inne i stan. Där finns mycket fåglar men även Bäver och Utter men dem såg vi inte.
Det kändes verkligen att det är vår i luften, man känner det också på lukten tycker jag. Fåglarna hade vårkänslor och flirtade vilt med varandra. Här ett kärlekspar, Skäggdoppingar.

I Liljeholmsparken slogs Gräsänderna om honorna. Det gick riktigt vilt till.Där såg vi också den här fina anden som vi trodde var nån ovanlig sort men som vi sedan fick veta är en blandning av Gräsand och Tamanka. Jag tycker den är jättevacker.Några stopp blev det på vägen hem. Då fotade vi badande Björktrastar och lite annat smått och gott. Hela 8 timmar var vi ute och spanade idag. Det är sååååå roligt ! Och tänk vad lärorikt det är. Sarah och jag pratade om idag att tänk vad mycket vi lärt oss om fåglar och andra djur vi fotat. Vi kan riktigt många fågelarter nu och idag har vi fått några nya arter på vår lista. Jättekul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar